In een artikel in het Parool van 16 september 1957 (en enkele andere kranten van 12 september 1957) is te lezen dat de oude Europese begraafplaats aan de Djalan Karebosi te Makassar verplaatst zal gaan worden. Hier lagen ongeveer 700 Nederlanders die tussen 180 en 1926 begraven zijn. Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Directie Algemene zaken lag, volgens het krantenartikel, een lijst met namen van de 700 Nederlanders ten behoeve van de belanghebbende.
Het gemeentebestuur heeft het voornemen om de stoffelijke resten over te brengen in individuele graven naar een nieuwe begraafplaats die 8 kilometer buiten de stad ligt. De ligging van deze begraafplaats, de staat daarvan en de lijst met namen zijn op het moment nog onbekend.
Koningsplein heet vandaag de dag Karebosi Park en het winkelcentrum daar tegenover draagt ook de naam Karebosi. Met de Djalan Karebosi wordt waarschijnlijk de oude straat “Het hooge pad” bedoelt, hieraan lag inderdaad een Europese begraafplaats. De Djalan Karebosi is ondertussen waarschijnlijk hernoemd in de Jalan Ahmad Yani.
Het huidige adres van het winkelcentrum Karebosi dat voor een deel op het terrein van de oude begraafplaats ligt is: Jl. Jendral Sudirman No. 1, Pisang Utara, Ujung Pandang, Pattunuang, Wajo, Kota Makassar, Sulawesi Selatan 90113, Indonesië