Arsip National Republik Indonesia (ANRI)

Het Arsip National Republik Indonesia (ANRI) te Jakarta is te vergelijken met het Nationaal Archief (NA) te Den Haag. Het is een voortzetting van het Landsarchief dat op 28 januari 1892 opgezet werd.

Het ANRI bevat een schat aan gegevens die voor ons lastig toegankelijk zijn. Dit heeft te maken met de afstand, taal, organisatiecultuur, Indonesische wettelijke bepalingen, etc. Kortom het is voor veel mensen in Nederland jammer genoeg onbekend terrein waardoor de drempel net te hoog kan zijn om een bezoek te brengen. En dat is erg jammer, want het is namelijk zeker een bezoek waard. Helemaal als u op zoek bent naar nog onbekende of ontbrekende informatie met betrekking tot uw genealogie die niet in Nederland te vinden is.

Het Arsip Nasional, Jakarta

Op deze pagina’s proberen we zoveel mogelijk informatie te verzamelen met betrekking tot het ANRI zodat we u kunnen ondersteunen bij uw voorbereiding en om u te stimuleren om een bezoek aan hen te brengen als u in Jakarta bent. Hopelijk kunt u na uw bezoek enthousiast het thuisfront op de hoogte brengen om vervolgens te genieten van de Indonesische keuken.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan de informatie op onze website met betrekking tot het ANRI. Inhoudelijke vragen met betrekking tot het ANRI zult bij het ANRI moeten indienen.

De website van het ANRI is in het Indonesisch en het Engels. Helaas is niet alles in het Engels, voor degenen die de Indonesische taal niet machtig zijn hebben we de pagina’s met algemene informatie van hun website zo goed als we kunnen omgezet naar het Nederlands. Wat taal betreft heeft u wel één voordeel, als u uiteindelijk de door u gewenste stukken uit het archief krijgt dan zijn deze in het Nederlands.

  1. Contact gegevens
  2. Publieke informatiediensten
  3. Archief- en leeskamerdiensten
  4. Statisch archief

Voor meer essentiele bronnen, klik op Bronnen in het menu.