Home Overige tips

Overige tips

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Chinese Voorouders

Binnen een aantal Indische families komen stamboomonderzoekers een familienaam tegen die Chinees klinkt. In tegenstelling tot de Indonesische namen die vaak uit een woord bestaan (voornaam), bestaan de Chinese namen uit een aantal korte woorden. In het geval van Chinese moeders komt vaak het woord ‘Nio’ voor dat staat voor ‘vrouwe’. De afkomst van deze Chinezen zijn in sommige gevallen te achterhalen en zelfs te herleiden naar het vasteland van Azië, maar makkelijk is dit niet. De IGV zal in een aparte werkwijzer voor ChineesIndische genealogie laten zien hoe je deze Chinese tak kan onderzoeken.

 

IGV-Lidmaatschap

Een goede manier om extra informatie te krijgen over die nuttig kan zijn voor je familieonderzoek is via lidmaatschap van de Indische Genealogische Vereniging. Bij deelname worden diverse documenten beschikbaar gesteld en krijg je korting op producten die van nut zijn bij Indisch genealogisch onderzoek.

 

Doorzoek de IGV-bronnen voor IGV leden en andere openbare bronnen via de IGV-website

Buiten de officiële documentatie van het NA en het CBG heeft de IGV unieke collecties aan genealogische informatie die voor haar leden beschikbaar is gesteld.  Deze bronnen kunnen worden bezocht op de IGV website: https://igv.nl/digitale-bronnen-en-naslagwerken. Daarnaast heeft het IGV een forum waarop verschillende Indisch genealogische experts kunnen worden benaderd met vragen: https://igv.nl/over-het-forum/forum-openen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Schrijven & Publiceren” style=”3d” color=”green” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Figv.nl%2Fschrijven-publiceren%2F|||”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Terug naar het overzicht” style=”3d” color=”green” align=”right” link=”url:https%3A%2F%2Figv.nl%2Fstappenplan-indisch-stamboomonderzoek%2F|||”][/vc_column][/vc_row]