Familie ‘Beingsick’

#3118
Anonymous
Guest

Beste Ben! Ik heb alweer vele uren besteed aan het lezen en corrigeren, en ben er nog niet klaar mee. Via Delpher heb ik een paar nieuwe stukjes informative gevonden en ik heb een groot aantal artikelen/advertenties gedownload om als illustratie te kunnen gebruiken.

Tot mijn vreugde heb ik nu mijn genealogie DVDs weer hier in Jakarta. Ik heb dus nu ook toegang tot de RA, de Naamlijst, en het Nieuwe Adresboek (va 1900). Die documenten raadplegend heb ik een paar irritante foutjes ontdekt en kunnen wegwerken. Ik heb ook aanvullend detail voor de aangetrouwde mannen in de tweede generatie gevonden. bijvoorbeeld voor Felix vond ik dat hij al in 1902 ondermagazijnmeester was bij de Opium Fabriek in Meester Cornelis.

Ik zou het fijn vinden als je de elf pagina’s zou lezen, maar misschien is het beter het nauwkeurig lezen en corrigeren nog even uittestellen totdat ik Draft 4 heb ge-upload.

Wat een gebied is waar ik geen stap mee verder kom is Henrij Beingsick zelf. Er valt nu zo bitter weinig over hem te zeggen. Er zijn wel die 11 foto’s die hij heft gemaakt, maar we hebben geen enkele foto kunnen ontdekken waar hij op afgebeeld staat. Het laatste idee wat ik nog heb is date locale kranten moeten zijn geweest in Ambon, Banda, Menado waarin advertenties van hem en berichten over hem kunnen hebben gestaan. Interessant is die foto van die Europese heer met zijn enorme baard. Heb je die gezien?

rudi