Het toepassen van namen bij huwelijk

Forum Forums Restricted content Ik zoek informatie over… Het toepassen van namen bij huwelijk Het toepassen van namen bij huwelijk

#4117
robdumasRob Dumas
Participant

Geachte Georg Schenk,

Helaas moet ik u teleurstellen: Javanen afkomstig uit het gewone volk zoals vermoedelijk in het geval van uw voormoeder hebben geen familienamen. Alleen personen uit de kringen van de hoge Javaanse adel hebben familienamen waardoor hun herkomst kan worden teruggevonden.

Er is een kans dat u meer gegevens over uw inheemse voormoeder kunt achterhalen, bijv. wie de ouders van uw inheemse voormoeder waren en uit welk gebied zij afkomstig was wanneer u de akte betreffende het huwelijk van uw voorvader met uw voormoeder en haar overlijdensakte weet te vinden. Indien de voltrekking van het huwelijk van uw voorvader met uw inheemse voormoeder en haar overlijden hebben plaatsgehad niet verder terug dan de 19e eeuw dan kunt u de LDS films van de Burgerlijke Stand van Nederlandsch-Indië raadplegen. Hoe u dit moet doen, wordt uitgelegd in de rubriek Publicaties (boven aan deze web pagina), click op Publicaties, click op Digitale bronnen, click op LDS-films Burgerlijke Stand. Uiteraard kan ik u niet garanderen dat in de betreffende huwelijksakte de namen van haar ouders en het gebied waaruit zij afkomstig was staan vermeld. Het kan zijn dat dat het geval is, het kan ook zijn dat de gegevens die daarin over haar worden genoemd heel beknopt zijn.

Succes.

Rob Dumas