Burgerlijke stand van der Sluijs

Forum Forums Restricted content Ik zoek informatie over… Burgerlijke stand van der Sluijs

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #4306
  Anonymous
  Guest

  Beste lezers,

  Ik ben nog niet zo lang bezig met een stamboomonderzoek naar mijn voorouders in Indonesië. Ik had nooit verwacht dat ik in zo’n korte tijd, toch nog best wat informatie zou kunnen vergaren over mijn voorouders. Nu ben ik echter op een punt aangekomen dat ik niet veel verder meer kom. Ik heb diverse websites bezocht en heb ook een kopie van de Indische almanakken, maar ik kom er niet veel verder mee. Ik ben bang dat de informatie die ik zoek misschien wel te recent is, het gaat namelijk hoofdzakelijk om de periode vanaf 1922 tot nu.
  Heeft iemand nog tips om op een andere manier aan deze informatie te komen? Via de kranten, de almanakken en roosjeroos heb ik het al geprobeerd. Of is de enige mogelijkheid om er achter te komen, het opvragen van de aktes? Als dat überhaupt mogelijk is. Het gaat om de familie van der Sluijs-Vrijmoedt en hun nageslacht.

  Alle tips of informatie is welkom,
  Met vriendelijke groet,
  Jari

  #4309

  Kunt U vertellen wat U al heeft gevonden. In Etmans: ” Bevolking van Banda” (deel 1, 162) staan gegevens over het huwelijk en 13 kinderen van perkenier Willem van der Sluijs en Ida Magdalena Vrijmoed (zonder “t”). Van een aantal van deze kinderen worden relaties en verdere kinderen genoemd, w.o. van den Broeke, Klutzow en Stern. Maar misschien heeft U dit reeds.

  Vr. groeten

  Tj.

  #4324
  Anonymous
  Guest

  Via verschillende bronnen heb ik de huwelijken van de kinderen weten te vinden en is er ook een hele lijst met kleinkinderen uit voort gekomen. Ik heb ook de boeken van Banda Neira in mijn bezit en daar heb ik ook een hele reeks met informatie uit weten te halen. Helaas zijn deze bronnen niet compleet en mede daardoor mis ik nog een heel aantal overlijdens van zowel Ida Magdalena als een aantal van de kinderen. Over het algemeen zijn deze gebeurtenissen allemaal na 1920. Ik heb ook al diverse persoonskaarten opgevraagd van de personen die naar Nederland zijn gekomen, maar ze zijn helaas lang niet allemaal naar Nederland gekomen. Daarom vroeg ik mij af of er misschien nog andere manieren zouden zijn om achter informatie te komen wat er met de overige van der Sluijs’en en hun familieleden is gebeurd in de periode van ongeveer 1920 tot zover het bekend is.

  Met vriendelijke groet,

  Jari Broer

  #4325
  robdumasRob Dumas
  Participant

  Bronnen voor Indisch genealogisch onderzoek die je altijd moet raadplegen voor gegevens die iets kunnen toevoegen aan datgene wat je al hebt gevonden zijn:
  – Stamboeken van ambtenaren bij het gouvernement en marine, zie http://www.gahetna.nl betreffende de archieven van het Nationaal Archief in Den Haag, zoek op de naam ‘Sluijs’;
  – Stamboeken, Naamlijsten, Conduite- en Pensioenstaten van Officieren, Onderofficieren en manschappen van de Landmacht, zie ook de website http://www.gahetna.nl
  – Japanse interneringskaarten;
  – op de website http://www.cbg.nl zoek op de naam ‘Sluijs, van der’- zoek in Oost-Indische bronnen en familieadvertenties verdeeld over de periode vóór 1970, periode van 1970-2000, periode 2000-2010
  – op Google zoeken op de volledige naam van gezochte perso(o)nen
  – zoeken op de website http://www.wiewaswie.nl
  – zoeken op de website graftombe.nl
  – zoeken op de website online-familieberichten
  – zoeken naar gezinskaarten van familieleden op de website van het Stadsarchief Gemeente Amsterdam

  Succes !
  Rob

  #4328
  Anonymous
  Guest

  Bedankt voor deze tips, ik heb er wel wat nieuwe informatie uit kunnen halen, maar de informatie waar ik naar op zoek ben, is niet te vinden via deze links. De informatie die ik nodig heb is hoofdzakelijk van mensen die in Indonesië zijn gebleven na de oorlog. Veelal gaat het dan om overlijdensdata, maar ook informatie over wat er met diverse kinderen is gebeurd. Is het ook mogelijk om de informatie van na de tijd van de almanakken te weten te komen?

  Met vriendelijke groet,

  Jari Broer

  #4329
  robdumasRob Dumas
  Participant

  De gegevens van de Burgerlijke Stand van Ned.Indië in de Indische Almanakken gaan tot midden 1922.

  Daarna kun je familieberichten op familienaam opzoeken in de kranten die in Ned.Indië / Indonesië werden gepubliceerd tot en met 1962.

  Voor informatie over Indische Nederlanders die in Indonesië wonen in de periode 1939-heden, moet je inderdaad personen weten te vinden die de gezochte personen kennen.

  Je kunt proberen bij de Stichting Indisch Familie Archief in Den Haag gegevens te vinden over de gezochte personen, misschien zijn daar nuttige gegevens te vinden of misschien ook niet. Vraag hen òf zij gegevens hebben over leden van de familie van Sluijs, wellicht is het ook nuttig te vermelden in welke periode je vooral bent geïnteresseerd, via het e-mail adres: info@indischfamiliearchief.nl

  Zie ook de website http://www.roosjeroos.nl

  Zie ook veelgestelde vragen op de website van de Stichting het Indisch Familie Archief: http://www.indischfamiliearchief.nl

  Groet, Rob

  #4330
  robdumasRob Dumas
  Participant

  O ja, zoek ook op de naam Sluijs op de website van de Stichting Oorlogsslachtoffers: http://www.ogs.nl

  en kijk op de IGV website onder de rubriek Publicaties – Digitale publicaties – Janssens Indisch Repertorium, zoek op: Sluijs, van der

  #44437
  j.r.van.der.sluysSjef van der Sluys
  Participant

  Hoi Jari, tijd geleden.
  Weet jij, of iemand anders, of er een foto is van het graf van Willem van der Sluys op perk Boijauw? Of anderen Van der Sluys-en c.q. Van der Sluijs-en? De info die mij bereikt heeft, ligt hij daar begraven, maar of er nog iets van over is, is maar zeer de vraag.

  Is er ooit iemand die op dit forum zit wel eens op het voormalige Perk Boijauw geweest?
  Ben benieuwd.

  Groetjes, Sjef van der Sluys

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.