Moeder Seline MacKenzie Qua Itnis Tjeng

Forum Forums Restricted content Moeder Seline MacKenzie Qua Itnis Tjeng

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #44356
  EwoudCEwoudC
  Participant

  Op het stamboomforum is familie van mij op zoek naar de moeder van Seline MacKenzie. Seline is de oma van Kathinka Schluter (Cramwinckel). Kathinka is de vrouw van Hendrik Cramwinckel (mijn overgrootvader).

  Via de familie-overlevering is de vader van Seline: William MacKenzie en de moeder Kuan Yin. Die laatste zou een Sumatraanse Prinses zijn. Echter, is dit een mooi verhaal, maar (waarschijnlijk) niet waar. Op het stamboomforum is al aangegeven dat de moeder van Seline niet Kuan Yin heet, maar Qua Itnis Tjeng. Er wordt verondersteld dat deze persoon wellicht Chinese roots heeft. Er is een overlijden gevonden uit 11-10-1897 die Qui Nio heet : “Een Chinese Christenvrouw, bij den doop genaamd Sophia”. Het is niet duidelijk of dit de moeder van Seline is.

  Dus: de moeder van Seline zou in eerste instantie Kuan Yin heten, maar meer waarschijnlijk heette ze Qua Itnis Tjeng of Qui geboren Itnis. Ze wordt ook als getuige genoemd bij de bruiloft van haar schoonzus Kathinka MacKenzie. Hier wordt ze aangeduid als Chinese vrouw Qua Itnio. I het Chinees betekent Nio vrouw. Dus wellicht kan ze ook Qua/Qui It Nio hebben geheten. Ze is waarschijnlijk geboren te Batavia, maar de familie heeft voornamelijk in Padang (Sumatra) gewoond.

  Heeft iemand misschien nog verder aanknopingspunten? Bij voorbaat dank!

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.