Familiewapen Von Wolzogen

1
1609
> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN OF OM EERDERE REACTIES TE LEZEN <

Von Wolzogen

Gekwartileerd: I en IV op blauw een gouden schuinbalk beladen met een in de richting van de balk rood rennend paard; II en III op goud een zwarte gekroonde adelaar. Twee helmen, rechts half-aanziend en gekroond van drie bladeren en twee parels, links half-aanziend, gedekt door een rode toernooimuts met een met hermelijn bezaaide zilveren rand. Helmtekens: rechts het paard van het schild uitkomend; links een zwarte, afgewende jacht- of waldhoorn, goud beslagen en gemond, aan een zwart-goud gedeeld, in een lus gedraaid koord. Dekkleden: rechts rood, gevoerd van goud (rechts) en blauw, gevoerd van goud (links); links zwart, gevoerd van goud.

Bron: Genealogisches Handbuch des Adels. Adelslexikon Band XVI (Limburg a.d. Lahn 2005); Genealogisches Handbuch des Adels. Freiherrliche Häuser B Band III (Limburg a.d. Lahn 1963).

De Indische tak stamt af van Karl Freiherr von Wolzogen und Neuhaus (1764-1808), kolonel en hoofd der militie in het gouvernement Java’s Noordoostkust (hoofdplaats Semarang) 1807-1808, generaal-inspecteur van het boswezen op Java 1808-†. Zie voor een genealogie van zijn nakomelingen: De Nederlandsche Leeuw 2011, pag. 138-141.

Door: Roel de Neve

> KLIK OP DE TITEL VAN DIT ARTIKEL OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN OF OM EERDERE REACTIES TE LEZEN <

1 REACTIE

  1. Volgens mijn opa;s stamboom ben ik een afkomeling van deze meneer. Super cool om dit wapen te vinden.
    Weet iemand misschien waar dit stenen beeld ligt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.