Reply To: Informatie gezocht over het horlogemerk Pontiac

Forum Forums Restricted content Informatie gezocht over het horlogemerk Pontiac Reply To: Informatie gezocht over het horlogemerk Pontiac

#43276
henribikhenribik
Participant

Deze nieuwe visie op het horloge zorgt voor een echte revolutie en het succes laat niet lang op zich wachten. Voor zo’n horloge is het absoluut noodzakelijk om een symbolische en tijdloze naam te vinden. Het is in de cultuur van de Amerikaanse Indianen dat de inspiratie ontstaat. Hij koos “PONTIAC”, de naam van een groot Indiaans opperhoofd die dankzij zijn kennis van de natuur de tijd in de sterren kon lezen.

In 1935 lanceerde Pontiac een echte degelijkheids-uitdaging. Vanaf het dak van het hoogste gebouw van België, de Boerentoren in Antwerpen, gooide Ali Kinsbergen voor het oog van tientallen journalisten en gerechtsdeurwaarders een Pontiac-horloge. Als ze het 100 meter lager ophalen, is het intact en functioneert het nog. De gebeurtenis veroorzaakte destijds veel opschudding. Het was een echt succes voor het merk.

Na de oorlog vestigde Pontiac zich als het sporthorloge. Pontiac lanceert bijvoorbeeld horloges met de beeltenis van de “Rode Duivels” (Belgische nationale voetbalploeg) en is aanwezig tijdens de Tour de France.

Verdere informatie : https://nl.wikipedia.org/wiki/Pontiac_(horloge)