Brieven van wettiging

#3597
Anonymous
Guest

Vandaag het Nationaal Archief bezocht en getracht het gouvernementsbesluit betreffende een brief van wettiging terug te vinden. Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik uit het stamboek een keurig ingevoerd item vond Gewettigde kinderen; brieven van wettiging verleend bij : gouv. besluit dd 8 september 1906 nr 58.

Ik ben begonnen met toegang 2.10.36.23 zakelijke aantekeningen. Het doorzoeken van het inventarisnummmer (gekozen voor jaar 1906) bracht heel veel informatie boven tafel maar niets dat van doen had met wettiging. Maar als deze bron nog eens ontsloten wordt…..er staan vooral kleinere zaken in en zaken betreffnde het dagelijks leven (economie, boschbouw, wetgeving.

Vervolgens het index deel voor 1906 van de Oostindische besluiten op laten halen (2.10.02). Prima index en een onderdeel is burgerlijke stand. Daarin opgesomd dde wettiging van kinderen, huwelijken op afstand gesloten etc.. Vervolgens dan een verwijzing naar het besluit (datum en nummer). En in het besluitenboek heb ik de wettiging teruggevonden op de datum en met nummer als voornoemd. De namen van de gewettigde kinderen en hun geboortedata werden ook vermeld. De oorspronkelijk aanvraag is er niet. Die ligt nog in Indonesië.

Heb ik meer info verkregen? Nee dat niet. Maar wel een bewijs van de wettiging. Maar ook deze bron bevat veel interessants. Jammer dat die nog niet echt ontsloten is.

mvg-Ben