Doornik

#4528
Anonymous
Guest

Geachte heer Verbaarschott,

Wat fijn dat u de moeite heeft willen nemen het internet op te duiken. De links die u stuurde betreffen inderdaad mijn familie.

Hoewel een pijnlijk aandenken, ben ik toch heel blij/dankbaar dat ik de originele interneringskaart van mijn opa in mijn bezit heb. Omdat ik de Japanse taal niet machtig ben, ben ik vastbesloten de kaart te laten vertalen door iemand met gedegen kennis van de Japanse taal, zodat ik meer te weten kan komen over de interneringstijd van mijn opa. In een oud KPM-personeelstijdschrift ‘De Uitlaat’ uit augustus 1953 wordt namelijk verteld dat mijn opa tijdens de Japanse bezetting ‘door verschillende interneringskampen zwierf’.

De foto’s van Paul, de oudste broer van mijn oma, had ik ook al op Flickr gevonden. Omdat het contact tussen oudste broer Paul met mijn oma, haar zussen en haar jongere broer al op vrij jonge leeftijd werd verbroken (waarom dat gebeurd is, is mij overigens een raadsel), weet ik eigenlijk helemaal niks over deze tak van mijn familie. Wel vind ik het mooi en bijzonder om op de foto’s te zien hoe het dagelijks leven in voormalig Nederlands-Indië van deze tak van mijn familie er destijds zo ongeveer uitzag.

Dat de ouders van mijn oma -J.A.P. Doornik en I.M. Zeekaf- in 1910 in Weltevreden woonden wist ik nog niet. Daarmee heeft u mij weer een klein puzzelstukje aangereikt van die grote, incomplete Doornik-puzzel, waarvoor mijn hartelijke dank!

Vriendelijke groet,
Joanne