HANDLEIDING | Wat is er door de Mormonen verfilmd?

Forum Forums Restricted content Algemeen HANDLEIDING | Wat is er door de Mormonen verfilmd? HANDLEIDING | Wat is er door de Mormonen verfilmd?

#3937
leojanssenLeo Janssen
Participant

Met betrekking tot de in Amsterdam aanwezige Indonesië-films, is het handig om het volgende nog te weten.

Tot voor een paar jaar geleden bestelde je een film op het Centrum voor Familiegeschiedenis bij de beheerder d.m.v. een aanvraagformulier. Je betaalde de beheerder die vervolgens de film voor jou bestelde. Voor verlenging van de leentermijn werd dezelfde procedure gevolgd. Indien de leentermijn twee maal verlengd was, hoefde de film niet meer worden teruggestuurd naar het centrale distributiecentrum. En daar ikzelf de leentermijn altijd standaard twee maal verlengde, ontstond door de tijd een grote voorraad van altijd aanwezige Indonesië-films in Amsterdam (door de beheerder de “ijzeren voorraad” genoemd).

Sinds de Mormonen overgingen op internet en de films niet meer via de beheerder konden worden besteld, veranderden ook de regels; in die zin dat een film, nadat de (verlengde) leentermijn is afgelopen, altijd weer teruggestuurd dient te worden.

Waarschijnlijk bevat de nu gepubliceerde lijst van de te Amsterdam aanwezige films dan ook uitsluitend de films uit de “ijzeren voorraad”, die dus thans, helaas, niet meer groter zal worden.

Maar het is natuurlijk wel zo dat er door onderzoekers films worden aangevraagd, waardoor er films voor een bepaalde periode wel op de Amsterdamse locatie aanwezig zijn doch niet op de lijst voorkomen.

Het loont daarom de moeite om, voordat je een film bestelt, altijd eerst contact met de beheerder op te nemen (voor Amsterdam is dit broeder De Nijs, aanwezig op dinsdagmiddag van 12.30 tot 16.00 uur) om te checken of de film toevallig tijdelijk op de locatie aanwezig is.