Informatie over Henri (Hay) Morren en nabestaanden

Forum Forums Restricted content Ik zoek informatie over… Informatie over Henri (Hay) Morren en nabestaanden Informatie over Henri (Hay) Morren en nabestaanden

#4382
Anonymous
Guest

Geachte Tj. Schillhorn van Veen, geachte Ben Wegman en anderen die mij eventueel verder kunnen helpen,

Dankuwel voor de zeer interessante informatie. Ik heb totaal geen ervaring in genealogisch onderzoek dus ben onwetend en zoekende. Maar zo langzamerhand met behulp van dit forum begint er zich een lijn te ontwikkelen. Maar ondat ik zonder ervaring ben is het vaak moeilijk lezen en verklaren. Zo lees ik in uw mail dat Frederik Willem administrateur was op een plantage.

In het Driessen Archief vond ik het volgende artikel: “14-11) Soerabaia – 1897:

1897-1) dossier nr. 524 [ws. behoorlijk bij ander nr. met later datum] d.d. 20-11-1897 met 2 stukken vanwege beschikking van raad van justitie te Soerabaia, waarin Eliza Hendrik Carpentier Alting tijdelijk vervanged notaris van notaris Jacobus de Bruijn te Soerabaia, de wees en boedelkamer te Soerabaia als beheerder over de minderjarige Johan Charles August Emile, Johan Gerard Frederik Willem en Henri Francois Emile Eugene Morren, hebben verkocht voor f 4500 aan de chinees The Swie Ing handelaar te Soerabaia, een vierde aandeel in een perceel gelegen in residentie Soerabaia sectie E nr. 1559 en 1561 ver-ponding nr. 171. Verkopers waren eigenaren ervan sinds 9-8-1887. [Soerabaia-254a t/m 254i] ”

Hoe moet ik dit lezen? Is de vader van de 3 jongens Morren overleden met achterlating van een stuk grond voor de 3 jongens? En zoj a, hoe kom ik erachter waarom een deel van de grond verkocht is, en wat er met de rest van de grond gebeurd is.

Verder de vraag: hoeveel kinderen hadden Frederik Willem Morren en Johanna C.M.A van Haasen in totaal en hoeveel zijn er overleden?

Inmiddels heb ik een aantal bronnen (archieven) ontdekt/aangereikt gekregen die ik kan raadplegen. Voor de meesten wordt een financiele bijdrage gevraagd die ik zeker wil leveren. Echter, mijn vraag is, welke zouden jullie mij kunnen aanraden zodat ik ook daadwerkelijk bij informatie kan komen.
En als er iemand is die dit leest en iemand van de dochters van Henri Morren heeft gekend in hun jeugd dan zou ik daar heel graag mee in contact komen.

Alvast heel veel dank!