Opzoek naar Familienaam: van Utrecht roots op Java

Forum Forums Restricted content Ik zoek informatie over… Opzoek naar Familienaam: van Utrecht roots op Java Opzoek naar Familienaam: van Utrecht roots op Java

#2946
robdumasRob Dumas
Participant

Beste Sabine, het is handig wanneer je de volledige namen van jouw Opa van Utrecht en van jouw Overopa vermeldt met de plaats en datum van hun geboorte en overlijden. Waar en wanneer is jouw Opa met jouw Oma Veenman getrouwd?

Indien jouw Opa in Nederland is overleden, dan kun je van hem een uittreksel van zijn persoonskaart aanvragen bij het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) in Den Haag. Hoe je dat moet doen wordt uitgelegd op hun website http://www.cbg.nl

Voorts wanneer je in de zoekmachine van de Catalogus op http://www.cbg.nl de familienaam van Utrecht invoert op de volgende manier: Utrecht, van dan verschijnt een overzicht met collecties van het CBG waarin die familienaam voorkomt. Dat heb ik gedaan en ik zag in de Oost-Indische collectie dat de familienaam van Utrecht al in 1798 in Ned. Indië voorkomt.
Er blijken ook dossiers over de familie van Utrecht te zijn bij het CBG, mogelijk vindt je in die dossiers ook informatie over leden van dit geslacht die naar Oost-Indië zijn gegaan.

Voer de familienaam van Utrecht ook in op de website http://vocopvarenden.nationaalarchief.nl/search.aspx

Succes!

Met vriendelijke groet,
Rob Dumas
IGV lid