persoonlijk wapen laten maken

Forum Forums Restricted content Algemeen persoonlijk wapen laten maken persoonlijk wapen laten maken

#3104
DennisWeb master
Participant

Hoi Dennis,

Hierbij nog enkele tips waar je misschien wat aan hebt.
– Het is zeker het overwegen waard de schildhouders en de keper te laten vervallen, sowieso als je het wapen bij het CBG wilt laten registreren.
– Waak er voor dat je een bepaald aspect niet gaat oversymboliseren. In jouw geval wordt er vaak verwezen naar Indië. Een kleur of één figuur dat de verbondeheid van je familie met Ned.-Indië symboliseert, is voldoende.
– De garuda als helmteken zou ik zeker niet kiezen, aangezien die vijf generaties Calonne in Ned.-Indië hebben geleefd en niet in Indonesië, toch?
– I.p.v. een verwijzing naar het beroep van een voorvader/stamvader van de Indische tak? kun je ook en misschien beter kiezen voor een figuur die op jouzelf betrekking heeft (jij bent immers de ontwerper en eerste voerder van het familiewapen). Maar je kunt bv. ook kiezen voor een figuur die een beroep symboliseert dat binnen de familie sterk overheersend was, maar waak er dan wel voor de gemakkelijkste oplossing te kiezen. Een vrouwe justitia als de meeste Calonnes rechter zijn geweest, is nogal afgezaagd.
– Een van de figuren op het schild kun je tevens als helmteken kiezen.
– Less is more.

Succes,
Roel.