Waarom staan niet alle geb en huw in de RA?

Forum Forums Restricted content Algemeen Waarom staan niet alle geb en huw in de RA? Waarom staan niet alle geb en huw in de RA?

#3466
Anonymous
Guest

[quote=”Ben Wegman” post=667]Je hebt het over gedigitaliseerd. Dat is natuurlijk schitterend. Maar wat ik wel weet is dat de films die er zijn vaak een gevarieerde inhoud hebben en dus zeker niet alles bevatten wat aangegeven wordt. Als je zoekt met de methode die Leo Janssen zo mooi heeft uitgeschreven dan zie je ook dat er hele hiaten zijn in de beschikbare films. Mogelijk waren de oorspronkelijke documenten al verdwenen of in slechte staat toen de microfoto’s werden genomen. Ik denk dat we al zeer gebaat zijn met een indexering van de verfilmde aktes in Ned. Indië. Wat is er nog beschikbaar? Het kan natuurlijk zijn dat er niet meer is dan wat via het zoeken op familysearch boven water komt.

Een overzicht van de burgerlijke stand registers die de tijd niet hebben overleefd is te vinden in
“Registers van de burgerlijke stand in Indonesië”, Het Personeel Statuut, maandblad gewijd aan het personen- en nationaliteitenrecht 16 (1965) nr 2 : 13-20. Hierbij o.m. plaatsen als Menado, Cheribon, Magelang, Solo.
IN dit artikel vindt men tevens een overzicht van de plaatsen waar de vooroorlogse bs-registers op het moment dat het artikel werd geschreven nog wel compleet waren.

mvg-Ben[/quote]

Er is beslist veel verloren gegaan.Het vochtige, warme tropische klimaat en de amateuristische wijze van bewaren deden niet bepaald goed aan de kwetsbare registers. Ook oorlogsgeweld deed een deel verdwijnen. Toch zie je op Familysearch in de catalogus dat er heel veel wél bewaard en gefilmd is.
Nu weten we in ieder geval niet wat daar op staat. Als de zaak op FS wordt gezet, komen we al een heel stuk verder. Er is dan in ieder geval veel meer informatie beschikbaar dan de summiere, vaak onbruikbare informatie in de Regeringsalmanakken, waar geen ouders, herkomst etc worden genoemd.