Invoer compleet: 169.328 naar Oost-Indië uitgezonden Europese soldaten geïndexeerd

0
2587

Het was een behoorlijke klus, maar alle scans van de Suppletiefolio’s zijn geïndexeerd. Een aantal scans waren leeg, en er blijven 169.328 soldaten over die nu binnen enkele seconden terug te vinden zijn, inclusief een link naar het originele digitale bestand. U kunt de ruwe data nu al downloaden. Na controle zal de index ook via het Nationaal Archief en Open Archives te benaderen zijn. Veel dank aan Jeroen van Luin en alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om deze gigantische klus te klaren, waarmee we eind 2018 zijn begonnen.

Een van de scans uit de Suppletiefolios

Door middel van de index is snel de beschrijving en loopbaan van de militair te vinden. Zo staan geboortedatum en -plaats standaard vermeld, evenal de ouders en uiterlijke kenmerken.

Ook kunt u via andere stamboeknummers die op de scan staan vermeld (Algemeen Stamboeknummer) soms meer informatie over de militair te weten komen.

Hiermee nadert het derde grote indexeringsproject van IGV en Jeroen van Luin haar voltooiing. Eerder indexeerden wij het Korps Pupillen en het Oost Indisch Boek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.