Britse familie in Nederlandsch-Indië

Forum Forums Restricted content Ik zoek informatie over… Britse familie in Nederlandsch-Indië Britse familie in Nederlandsch-Indië

#4614
Anonymous
Guest

Dank Ben.
Ik zou inderdaad bij F.S. kunnen gaan kijken, maar dat kan altijd nog.

Als je op internet gaat zoeken kom je vaak dezelfde informatie tegen, dus ook dat Mary nr 1 getrouwd is met Krämer.
Nou is het zeker niet de eerste keer dat na onderzoek blijkt dat er vrolijk gecopypaste wordt dat het een lieve lust is zonder eens te kijken of het allemaal wel klopt.

Of er in 1841 al leeftijden genoemd staan bij een huwelijk is mij ook niet bekend. Ik heb wel afschriften van huwelijksaktes waar dit zeker niet in genoemd staat.
Vandaar dat ik ook benieuwd was naar de data van geboorte en overlijden van Mary (6) en de andere Mary (7).

“Een huwelijk van een meisje van 13 jaar lijkt me niet zo waarschijnlijk” in dat geval neem ik aan dat je een huwelijk van Mary 2 met Krämer bedoelt, maar die is, voor zover ik weet, in 1828 gestorven.

Maar laten we eens gek doen en nogmaals vaststellen dat het compleet onzinnig zou zijn om het kind gebroren ná Mary 1 ook Mary te noemen terwijl Mary 1 nog leeft.

Zoals hiervoor al uitgelegd heb ik het sterke vermoeden dat beide Mary’s niet getrouwd zijn met Meneer Krämer, maar dat er een derde Mary in het spel is die inderdaad op 13 jarige leeftijd getrouwd is met R.K.F Krämer. Dit huwelijk vond plaats enkele maanden ná het overlijden van haar vader William. Het zou dus goed kunnen zijn dat Mary’s moeder haar graag gehuwd wide zien. Daarbij kunnen/moeten we zeker niet voorbij gaan aan het feit Rudolph Krämer de zoon van een dominee was uit Zeeland die met zijn hele gezin naar Batavia verhuisde. Dus zo gek klinkt het allemaal niet.

M.v.g hj

p.s na het overlijden van Krämer op 13 September 1848 was Mary 20 jaar, had drie kinderen is daarna nóóit meer getrouwd