Voll Makassar

#3386
Anonymous
Guest

Beste Priscilla,

Ook ik ben geïnteresseerd in de naam Voll. Mijn oergrootmoeder in Makassar was Josina Elisabeth Voll, die in 1779 mijn oergrootvader Hinricus de Grave trouwde . Mijn grootmoeder was trouwens weer een Bax, Marie. Allen uit Makassar.

Theorieën heb ik wel, omtrent de afstamming, zekerheid echter niet.
Vader van mijn Josina was, volgens mij, maar geen 100 procent zekerheid, Jan Hendrik Voll. Hij was licentmeester en shahbandaar te Makassar. 1769 werd hij officieel koopman in dienst van de VOC.
Ik reken hem tot Josina’s vader gezien zijn namen. Hindericus de Grave en Josina noemen één van hun zonen Johan Hendrik (naar Voll?) Anthon (naar Hindericus vader) Martin de Grave.

Jan Hendrik Voll zou een zoon kunnen zijn van Jan Jansz Vol uit Olphen (Duitsland, soldaat in dienst van de VOC die 2 mei 1698 naar Indië afvoer.

Marie Bax… over haar heb ik helaas weinig informatie. Ik weet dat mijn vader Nicolaas de Grave en zijn tweelingbroer Alexander naar de respectievelijke grootouders genoemd zouden zijn. Nicolaas zit al in de De Graves, dus zou Alexander Bax een grootouder moeten zijn.
Heb jij voor mij meer Bax-gegevens?

Groetjes,

Sigrid de Grave