Opvallende gelijkenis

0
1239

Krijgt u ook altijd zo’n honger als u de IGV website bezoekt? Zin in Chinees-Indisch eten?

Wij ook, en eindelijk weten we nu waarom. Het blijkt dat ons mooie IGV logo opvallende gelijkenis vertoont met het logo van het merk GO-TAN, welbekend van hun heerlijke Chinees-Indische producten. Duidelijk een geval van synchroniciteit, want beide logo’s zijn geïnspireerd op eenzelfde batikmotief.

Wat u misschien niet weet is dat GO-TAN een familiebedrijf is dat wordt gerund door de familie Go, die Chinees-Indische roots heeft in Semarang. Zij houden hun roots in ere, wat bijvoorbeeld blijkt uit de uitgave van een boek met familieverhalen over Indisch eten, De Geur van Witte Rijst. Echt een aanrader.

Ondanks de gelijkenis hebben GO-TAN en de IGV er geen probleem mee – er is voldoende verschil om verwarring te voorkomen.

Overigens, binnen de IGV is er steeds meer interesse en expertise in Chinees-Indische genealogie, getuige onder andere het artikel van IGV lid Tjabring van Egten van december 2018 in Gen.magazine, het toonaangevende Nederlandse tijdschrift op het terrein van familiegeschiedenis van het CBG.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.