Twijfelindo succesproject

1
5673

Een van de mooiste boeken van vorig jaar, Twijfelindo, is nu ongeveer een jaar uit en is stijf uitverkocht. Zelfs op Marktplaats of op tweedehands boekwinkeltjes is geen enkel expemplaar te vinden. We spreken de maker van het boek, Armando Ello.

Was je verrast door het succes en de snelle verkoop?

Armando: Een flink gedeelte van de oplage is verkocht via hoezoindo.nl, de community die ik heb opgebouwd en die via een crowdfundcampagne het project heeft gefinancierd. Mond-tot-mondreclame van deelnemers die er zelf in staan deed de rest. De oplage was 800 exemplaren, dat valt relatief mee. Maar toch voor een boek van 2 kilo met bijna 500 bladzijden die €35 kost ging het snel, zeker gezien de beperkte verkoopkanalen.

Mensen zijn trots dat ze het boek in bezit hebben. Onlangs had ik een fysiotherapeut die ik voor mijn volgende project heb gefotografeerd. Zijn praktijk is er rooskleuriger op geworden omdat hij het boek zichtbaar in de praktijk heeft liggen. Hij heeft leukere gesprekken met mensen met een Indische achtergrond. Alleen al doordat deze gesprekken plaatsvinden is mijn doel bereikt.

Een ander voorbeeld dat me bijblijft is een oudere man die in het ziekenhuisbed lag en vijf boeken had besteld om aan zijn kinderen te geven. Of een goede kennis die volschoot toen zij het boek in haar handen kreeg. Maar ik weet misschien maar 2% van de impact, en hoor graag meer!

Is er een tweede druk in de planning?

Een 2de druk is inmiddels gerealiseerd, een speciale editie met hardcover die €15 meer kost. Hij is alleen te koop via mijn site, want mijn boek is vooral op jong publiek gericht en ik wil in contact blijven met de mensen die het boek hebben gekocht.

Kan je iets vertellen over je volgende project?

Mijn volgende project heet Indoworldphotoproject. Ik wil Indo’s in de verste uithoeken van de wereld in beeld brengen en laten zien in hoe zij hun indische identiteit met zich meedragen. Bij deze ‘Indo diaspora’ gaat het me voornamelijk om de 3e generatie, en hoe die zich het in de verste uithoeken van de wereld vergaat.

Laatste vraag: heb je je Indische DNA al laten testen? Zo niet dan willen wij van de IGV je graag er eentje aanbieden.

Ik had mezelf beloofd dit jaar een DNA test te doen. Als dat bij jullie kan dan zou ik daar graag aan meedoen.

Wordt vervolgt dus!

Een voorbeeld uit het boek: Ik kan niet zonder mijn guling in mijn bed.

1 REACTIE

  1. Zou iemand mij kunnen zeggen hoe ik een exemplaar kan bemachtigen, ik ben zeer benieuwd naar de verhalen van mede indo’s, en hun gedachten. Graag neem ik ook mijn 3 dochters mee naar de passar en tong tong fair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.