Indo’s met rood haar?

0
2936

Rood haar, sproeten en een lichte huid is hoogstwaarschijnlijk het laatste waar je aan denkt bij Indische mensen. Probeer je echter te doorgronden wat zowel roodharigheid als de Indische etniciteit inhouden, dan is die combinatie zo gek nog niet. Hoogstens zeldzaam. En hoe is dat, om een uiterlijk te bezitten dat in eerste instantie totaal niet overeen lijkt te komen met je afkomst?

In Ramboet Djagoeng zijn de persoonlijk verhalen en portretten van 65 roodharige Indo’s vastgelegd. Deze unieke individuen delen met de wereld niet alleen hoe divers de Indische etniciteit is, maar ook wat voor invloed de meningen over hun uiterlijk op hun eigen culturele identiteit hebben gehad.

Ramboet Djagoeng is een waarheidsgetrouwe dwarsdoorsnede van de Indische cultuur van nu. Het geeft een veelzijdig beeld van de nazaten van de Indo-Europese bevolking uit voorheen Nederlands-Indië, hoe zij met hun culturele erfenis omgaan en hoe hun leefwereld hierop reageert.

Het boek met verhalen en portretten is prachtig uitgegeven, het ideale eindejaarscadeau voor jezelf of een geliefde. Het is hier te bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.