Op veler verzoek presenteren wij de tweede en daarmee ook de laatste druk van onze bestseller Kind in Indië. De uitgave is ontstaan dankzij een subsidie van het ministerie van VWS voor de collectieve erkenning van Indisch en Moluks Nederland. Auteur en projectleider Kevin Felter en de IGV zijn er in geslaagd om een betaalbare tweede druk te realiseren zonder verdere subsidie van VWS. De tweede druk is net zo prachtig als de eerste, uitgegeven in twee luxe delen van elk 325 pagina’s in full color en gebundeld in een stevige cassette. Het bevat daarnaast enkele stamboomaanvullingen en andere verbeteringen ten opzichte van de eerste druk. De verkoopprijs is zo laag mogelijk gehouden zodat u op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met de geschiedenis van Indisch, Chinees-Indonesisch, Toegoenees en Indo-Afrikaans Nederlands-Indië. U heeft een exemplaar in huis voor €32,50 plus verzendkosten. Bestel Kind in Indië hier.
In Kind in Indië – Jeugdjaren en familieleven in Nederlands-Indië – komen dertig Indische Nederlanders, laatste ooggetuigen van ons koloniaal tijdperk, aan het woord over hun jeugd gedurende de eerste helft van de twintigste eeuw in Nederlands-Indië. Sommigen doen voor het eerst hun verhaal, enkelen van hen, spijtig genoeg, ook voor het laatst. Ze vertellen over hun leven voor en in de Tweede Wereldoorlog en tijdens de Bersiap en hun repatriëring naar Nederland. Getuigenissen van uitzonderlijke en veelal ingrijpende ervaringen, die deze kinderen van toen tot overlevers heeft gemaakt. Ze vertellen ons over hun omgang met bedienden, over eten en magie, de tropische natuur, hun internering en vervolging in Japanse kampen en hun angsten tijdens de onafhankelijkheidsoorlog, maar ook over vrolijke belevenissen op de lange bootreis terug – ervaringen die met elkaar het wezen van de Indische cultuur bepaald hebben.
Een ander kernaspect in hun verhalen vormen de geschiedenissen van familieleden en de wortels van het eigen gezin. Aan de hand van uitgebreid archiefonderzoek – waarbij gegevens van onder meer kerken, de burgerlijke stand en VOC-archieven zijn gebruikt – zijn voor dit boek markante Indische familieverhalen en -legendes onderzocht. Uit losse archiefdocumenten zijn Indische stambomen opgebouwd die ons een verrassend beeld verschaffen van de oorsprong van Indische Nederlanders en de beroepen die ze in de Oost uitoefenden.
De combinatie van stamboomonderzoek, familieverhalen en achtergronddocumentatie geeft ons daarnaast een unieke kijk in de gemeenschap en de oorsprong van een aantal relatief onbekende bevolkingsgroepen in de Archipel: de Toegoenezen, Indo-Chinezen en Indo-Afrikanen (ofwel ‘Zwarte Hollanders’).
Kind in Indië is een uitgave van de Indische Genealogische Vereniging en is gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met het boek hoopt de Vereniging de interesse in en kennis van de oorsprong en koloniale achtergrond van Indische Nederlanders te vergroten. Niet door de bekende historische hoofdlijnen te volgen, maar door de hoofdpersonen zelf in kleurrijke verhalen hun persoonlijke geschiedenis te laten weergeven en die aan te vullen met tal van familiefoto’s en -documenten. De vastlegging van hun bijzondere getuigenissen heeft hen voorgoed voor de vergetelheid behoed.
Hallo,
Kan ik het boek via deze website bestellen?
Groeten,
Ciska Dijks
Inderdaad, via onze webshop.
(knop rechtsboven)
Nadat ik op You Tube aankondigingsfilm zag van Kind in Indie was ik erg nieuwsgierig naar de uitgaven en heb de cassette met daarin de 2 delen direct besteld.
Vandaag de prachtige gebonden boeken ontvangen.