Arthur Fickel

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 69 total)
 • Author
  Posts
 • in reply to: Mijn DNA laten onderzoek via My Heritage #44305

  Helemaal mee eens. Overigens is het niet geheel gratis bij MyHeritage, afhankelijk of je extra’s wil of niet. En ik zou uploaden naar Gedmatch.

  in reply to: Y-DNA-test Haplogroep T #44304

  Ik denk dat het bedrijf waar je hebt getest niet heel erg goed werk heeft afgeleverd. Je had beter bij FTDNA kunnen testen. Ik zal de STR markers, dat zij het, invoeren in de haplogroup predictor en kijken of ik een subclade kan vinden. Ik zal je wel mailen. Ondertussen zou ik dit lezen: https://igv.nl/een-y-dna-test-wat-is-het-en-wat-heb-ik-daaraan/

  in reply to: Mijn DNA laten onderzoek via My Heritage #44301

  Ter informatie over etniciteit. (Lees ook de artikelen over DNA op de IGV site).

  Mensen die vandaag op een bepaalde plaats wonen stammen bijna nooit uitsluitend af van de mensen die ver in het verleden op diezelfde plaats woonden. (Ik heb dit niet zelf bedacht, het komt uit het boek “Who We Are and How We Got Here”, door David Reich). DNA-bedrijven berekenen de schatting van uw etniciteit door uw DNA te vergelijken met het DNA van een referentiepanel van mensen met diepe wortels in specifieke plaatsen over de hele wereld. Deze percentages vertellen ons dus sowieso niet onze ware etniciteit. Ze vertellen ons waar in de wereld ons DNA overeenkomt met de huidige bevolking, niet met bevolkingsgroepen uit het verleden. En het geeft een schatting met welke groepen we genetisch verbonden zijn. Ook trekken bevolkingsgroepen vaak rond en verhuizen ze om verschillende redenen. Bovendien heeft elk bedrijf zijn eigen referentiepopulatie en zijn eigen berekening (admixture), dus de resultaten zullen voor elk bedrijf anders zijn. Op Gedmatch kan je spelen met verschillende admixture’s / etniciteit berekeningen en de verschillende resultaten zien.

  in reply to: Y-DNA-test Haplogroep T #44300

  Kan je wat meer informatie geven over je Haplogroep T? Weet je wel zeker dat het Y- Haplogroep T is?. Waar heb je getest en welke test precies Y-12 of Y-67 etc? groet Arthur

  in reply to: Jan Carel Wilhelm de Vries #42592

  Hartelijk dank voor uw informatie. Mijn over-grootmoeder was Suzanne Mathilda Donselaar, de zus van Johanna Paulina Donselaar.

  Dag, Jacobien,

  Ik ben hetzelfde tegengekomen in mijn eigen familie dit door advertenties in kranten. Wat ik uiteindelijk heb geconcludeerd dat dit gebruikelijk was in die tijd. Andere verklaring heb ik niet kunnen vinden. Bijvoorbeeld een van mijn voorouders verkocht ook zijn hele boedel en verhuisde naar een andere plaats. Misschien zit de verklaring wel in de redenering dat de infrastructuur in die tijd slecht was, je van eiland naar eiland verhuisde, geen mogelijkheden waren om veel mee te nemen behoudens enkele persoonlijke spullen.

  Met vriendelijke groet, Walter

  Ps: Mogelijk dat andere lezers andere bevindingen bij je vraag hebben.

  In het boek “Daar werd wat gruwelijks verricht” (Slavernij in Nederlands-Indië) van Reggie Baay is in het hoofdstuk Slaaf in Holland (blz.69) het e.e.a. beschreven. Dit betreft een acht en tien jarige jongentje. Die overigens volgens de auteur wel cadeau waren gegeven maar kan er niet uit opmaken of dit aan kinderen was. De tienjarige heeft op latere leeftijd aan twee Universiteiten gestudeerd en een proefschrift geschreven over het beeld van de Moren in Europa. Achterin het boek is bronvermelding opgenomen mogelijk geeft dat aanleiding tot verder zoeken.

  Ga naar de Internetsite Passagierslijsten 1945-1964 (zie link: https://www.passagierslijsten1945-1964.nl/boten/index.html). Vervolgens kan je op de pagina Botenlijsten de scheepsnaam Johan van Oldenbarnevelt selecteren en laten zoeken. In de lijst die wordt weergegeven staan in 1954 twee overtochten naar Amsterdam.

  Een daarvan is de lijst (deels) verwerkt op de site de andere nog niet. Als het bekend is welke overtocht het betreft kan je een Email sturen naar de eigenaar van de site met het verzoek tot een kopie van de lijst (zie onderaan pagina Introductie).

  in reply to: ik zoek informatie over Samuel Johannes Cornelis Dunlop #37856

  Een goed begin zou m.i. de informatie uit het stamboek (staat van dienst) kunnen zijn. Op de Internet site van Defensie (zie link https://www.defensie.nl/onderwerpen/militaire-geschiedenis-nimh/militaire-voorouders ) staat de informatie hoe de zgn. Staat van Dienst op te vragen is. Maar in het kort een Email sturen met een verzoek tot inzage.

  Heb zelf gecontroleerd of het aanwezig is en kwam de volgende verwijzing tegen: Naam: Dunlop S.J.C Geboortedatum: 25.12.1908 Stamboeknummer: 55302 Doos:1473 Ofwel het is aanwezig in het archief.

  In het Stamboek/staat van dienst zijn persoonlijke gegevens opgenomen en een overzicht van de militaire loopbaan. Deze informatie geeft normaal gesproken weer voldoende stof tot verder zoeken.

  in reply to: Carel Willem Hendrik Halewijn #37774

  zeker: voorzitter@igv.nl de bron is het doopregister van Soerabaja te vinden in deze link: https://www.krancher.com/doopregister-katholieke-kerk-soerabaja/

  in reply to: Carel Willem Hendrik Halewijn #37772

  Edit: gevonden. De vader is Johannes Dominicus.

  in reply to: Carel Willem Hendrik Halewijn #37771

  Maar nu ben ik nog steeds op zoek naar wie de ouders zijn van Fredericus Johannes Halewijn geb Soerabaja 25 juni 1841. Vermoedelijk zijn dat Martinus Hendricus jr. die in 1842 huwde met Wilhelmina Rachel Elisabeth Bell (1823-1890).

  in reply to: Carel Willem Hendrik Halewijn #37770

  FAC Halewijn is inderdaad de zoon van JD Halewijn en MF Jeneke. Hij werd gedoopt in Soerabja in 1823. Overleden op 28 januari 1869 te Soerabaja. Mogelijk kan je de doopakte opvragen bij doopregister@krancher.com

  in reply to: Carel Willem Hendrik Halewijn #37365

  Bedankt voor de informatie Frans. groet Arthur

  in reply to: Simon Anthonijsz #37241

  Het antwoord op de laatste vraag? Simon Anthonijsz/Anthonysz is 13 maart 1939 overleden op de leeftijd van 54 jaar te Semarang. Daarnaast om precies te zijn: Het huwelijk van Simon Anthonijsz/Anthonijs met Henriette Sophie Jeanne Goddeaus/Goddaens te Semarang was op 25 oktober 1911. Deze data is beide te vinden in het krantenarchief Delpher let hierbij op de verschillende spellingswijze van beide achternamen.

  Overigens is Nina (Anthonijsz) (al) op de hoogte gesteld van het bovengenoemde!

  Met vriendelijke groet,
  Walter

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 69 total)